Abbing's Buitenhof

Abbing

Bouwfeiten Abbings Buitenhof

Plaats

Zeist, NL

Oppervlakte

± 4,500 m2

Architect

Breddels Architecten

Realisatie

2021/2022

Type

HighLight Breedkap

Doel

Tuincentrum

Boogkas als entreegebouw met verdiepingsvloer

Deze verdieping zal gebruikt gaan worden als kantoor gedeelte en kantine voor personeel, en is toegankelijk middels een rechte stalen trap met een bordes. Boven de trap een draaideur met zijlicht met aan de achterzijde een gang naar de kantoren en diverse ruimtes van de verdieping.

Klimaatbestendige en energie neutrale constructie

Op het dak van het magazijn liggen 300 zonnepanelen. In combinatie met de grondwater warmtepomp en gebruik van de juiste isolatiematerialen met hoge Rc waardes (zoals sandwichpanelen, isolatieglas en een polydek van 32 mm) zorgt dit voor een klimaatbestendige en energieneutrale constructie. Juist in deze tijden is dat essentieel om energiekosten te besparen.

Verdiepingsvloer in 200 m2 meter High Light Constructie

De 2 x 12,80 meter Breedkap constructie heeft een High Light als entree van 19,20 meter breed. In deze centrale hal met een hoogte van 10 meter is een verdiepingsvloer gerealiseerd. Op deze verdieping bevinden zich de kantoren, een kantine en sociale ruimtes voor hun personeel. Het tuincentrum krijgt een volledig verzorgd restaurant horeca, een bloemenshop en een hovenier atelier.

Naast de ruim 6.000 m2 buitenverkoop, is er ook een overdekte buitenverkoop. Deze Rovero overkapping staat tussen de twee Breedkap constructies en kan in zijn geheel open gezet worden zodat het een open buitenkas wordt.

Abbing Zeist tuincentrum TC projecten 11